Članarina 2022/23

Da si lahko pri tabornikih, načeloma ne potrebuješ ničesar posebnega – res je, da potrebuje tabornik kroj, ni pa mu treba kupiti rutice, svojega šotora, svoje žage, prav tako zato, da imamo vsak teden srečanja, ni treba plačevati mesečnih vadnin … Tudi zato je taborništvo ena najugodnejših (če ne najbolj ugodna) dejavnosti za otroke in mlade.
Da bi bilo taborništvo še bolj dostopno, ne glede na materialni status, smo se odločili, da v tem letu nadaljujemo s sistemom članarin.

Po taborjenju

Od taborjenja je minilo že kar nekaj časa in ravno prav za obujanje spominov imamo pripravljenih nekaj fotografij in video:

Na tabornem prostoru je ostalo tudi nekaj pozabljenih predmetov. Za prevzem nam lahko pišete ali jih dobite na vodovem srečanju. Predmete si lahko ogledate tukaj.

RPK piknik

Po daljšem premoru se ponovno vrača tradicionalni RPK piknik, ki bo letos potekal 17. 6. 2022, na prostoru LivadaLAB (Zavod Bob), med 17. in 21. uro. Na pikniku bo veliko zabavnih iger, skupaj pa bomo zapeli tudi kakšno pesem ob tabornem ognju in tako obeležili zaključek taborniškega leta. 
Da ne bomo lačni, bo vsak s seboj prinesel domače pecivo (sladko ali slano), tisti, ki bo pripravil najboljšo jed po izboru ocenjevalcev, pa bo na koncu prejel tudi nagrado. 

Prijavnico najdete tukaj, prijave pa zbiramo do ponedeljka, 13. 6. Se vidimo!

Žaboboj

Za ljubljanske tabornike prihaja še en zabaven vikend, ko bo potekal območni mnogoboj – Žaboboj

Žaboboj je tekmovanje, na katerem se poleg orientacijskih veščin preverijo tudi veščine bivanja v naravi. Vse ekipe namreč postavljajo bivak in ogenj, GG ekipe pa v bivakih tudi prespijo in si na ognju kuhajo večerjo.

Žaboboj bo za GG ekipe (6. – 9. razred) potekal v petek, 13. maja in soboto, 14. maja, za MČ ekipe pa samo v soboto, 14. maja. GG ekipe se bodo na lokaciji zbrale v petek, ob 17.30, MČ pa v soboto, ob 8.00. Zaključek za vse ekipe je predviden v soboto okoli 16.00.

Taborjenje 2022

Mi že nestrpno odštevamo mesece do taborjenja in te vabimo, da se nam pridružiš med 7. in 16. julijem v Kazarski Grapi. Prijave so že odprte, prijaviš pa se lahko najkasneje do 10. junija.

Sestanek, na katerem bo potekala predstavitev letošnjega taborjenja in na katerem bomo odgovorili na vsa morebitna vprašanja, bo predvidoma potekal 3. junija 2022, ob 18. uri na Rakovniku