Članarina 2021/22

Da si lahko pri tabornikih, načeloma ne potrebuješ ničesar posebnega – res je, da potrebuje tabornik kroj, ni pa mu treba kupiti rutice, svojega šotora, svoje žage, prav tako zato, da imamo vsak teden srečanja, ni treba plačevati mesečnih vadnin … Tudi zato je taborništvo ena najugodnejših (če ne najbolj ugodna) dejavnosti za otroke in mlade.
Da bi bilo taborništvo še bolj dostopno, ne glede na materialni status, smo se odločili, da naredimo v tem letu korak v to smer tudi pri obračunavanju članarine. Tako uvajamo spremenjen sistem.

Rodov izlet – SPREMEMBA

V soboto, 27. 11., se Krapi odpravljamo na rodov izlet. Zaradi poslabšanja epidemiološke slike in zaostrovanja ukrepov, rodovega izleta žal ne moremo izpeljati tako, kot smo želeli. Izlet bomo vseeno izvedli, vendar v prilagojeni obliki (če bo seveda situacija takrat to še vedno dopuščala) – predvideno je, da se bo vsak vod s svojim vodnikom odpravil na enega izmed okoliških hribov (Golovec, Kurešček). Izlet bo tako brezplačen, prijave pa so podaljšane do 22. novembra. Vse nadaljne informacije (ura in kraj odhoda) vam bo posredoval vodnik vašega otroka po zaključenih prijavah.

Vesela srečanja MČ

V soboto, 20. 11. 2021, se bodo odvijala Vesela srečanja medvedkov in čebelic. Gre za sklop zabavnih in poučnih delavnic, namenjenih vsem tabornikom z rdečimi ruticami.
Letošnja bodo potekala na Rožniku in v njegovi okolici med 9. in 14. uro. Točno uro in lokacijo zbirnega mesta vam bo sporočila vodnica vašega otroka po zaključku prijav, ki jih zbiramo do četrtka, 11. 11. 2021. Prijavnico najdete tukaj.

Obvezna oprema: rutka, kroj, maska, topla oblačila, malica.

Orientacija za krajane ČS Rudnik

Taborniki smo vam v oktobru pripravili prijetno orientacijo v okolici Rakovnika. Orientacija bo postavljena do petka, 15. oktobra. Orientacija je primerna za popoldanski sprehod v naravi. Tekom orientacije vas bodo zabavale prijetne taborniške naloge in zanimive informacije o našem rodu.

V kolikor se želite udeležiti orientacije, do zemljevida dostopate tukaj.

Po taborjenju

Za obujanje spominov na taborjenje smo pripravili nekaj fotografij:

Na tabornem prostoru je ostalo tudi nekaj pozabljenih predmetov. Za prevzem nam lahko pišete ali jih dobite na vodovem srečanju. Najdete jih tukaj.

Tudi letos bomo z vodovimi srečanji začeli v začetku oktobra. Tekom meseca bo z vami stopil v kontakt vodnik vašega otroka, s katerim se boste dogovorili za termin vodovih srečanj. Kako bodo srečanja potekala, je odvisno od tega, kakšna bo takrat situacija s koronavirusom, vas bomo pa o tem zagotovo pravočasno obvestili.