Začenjamo s srečanji

Z veseljem sporočamo, da v oranžni fazi v dogovoru s posameznim vodnikom, spet začnemo s taborniškimi srečanji v živo.

Pri načrtovanju in izvedbi srečanj bomo še vedno upoštevali ukrepe za zmanjšanje tveganja širjenja okužbe, tako da se bodo aktivnosti odvijale v naravi, načrtovane pa bodo tako, da bodo zmanjšale neposreden fizičen stik med udeleženci. Vodniki so se seznanili s potrebnimi protokoli.

Dejavnosti se lahko od voda do voda razlikujejo, saj želimo, da se vsi – otroci in vodniki – počutijo prijetno in varno (vodnikov ne želimo siliti v izvedbo srečanj, če bi to zanje pomenilo stisko, zato se lahko zgodi, da kakšen vod še ne bo takoj izvajal aktivnosti, ali pa jih bo izvajal samo občasno). O podrobnostih srečanj vas bo obvestil vodnik.

Vsi, ki se bodo taborniških aktivnosti udeležili, morajo upoštevati naslednje pogoje:

  • oddana podpisana izjava, ki je v priponki,
  • plačana letna članarina,
  • na srečanja naj otroci pridejo največ 10 minut prej in se po koncu ne zadržujejo na lokaciji,
  • priporočamo, da imajo za vsak slučaj s seboj masko in razkužilo (razkužila bodo imeli tudi vodniki).

Vodniki imajo pravico zavrniti prisotnost otroka, ki kaže kakršne koli znake okužbe. Prosimo, da se zaradi skupne odgovornosti res držimo pravila, da na srečanja prihajamo le zdravi.

Verjamemo, da so otroci zdaj že dobro seznanjeni z vsemi previdnostnimi ukrepi, vseeno pa prosimo, da se s svojim otrokom pred udeležbo aktivnosti pogovorite o previdnostnih ukrepih, ki so bila komunicirana že od začetka širitve virusa – umivanje/razkuževanje rok, ne dotikanje obraza, higiena kašlja, fizična distanca od ostalih.

Še enkrat hvala tudi za potrpežljivost, sodelovanje in besede spodbude, ki smo jih prejeli v preteklih mesecih. Mi že komaj čakamo, da se spet vidimo.